Megjelent az új tanév rendje

Megjelent az új tanév rendje

2011. jún. 13.

Megjelent a nemzeti erőforrás miniszter 30/2011. (VI. 7.) NEFMI rendelete a 2011/2012. tanév rendjéről, valamint egyes oktatási tárgyú jogszabályok módosításáról.

A legfontosabb dátumok:

– a 2011/2012. tanévben a szorgalmi idő első tanítási napja 2011. szeptember 1. (csütörtök) és utolsó tanítási napja 2012. június 15. (péntek)
– az őszi szünet 2011. november 2-től november 5-ig tart (a szünet előtti utolsó tanítási nap október 28. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap november 7. (hétfő).)
– a téli szünet 2011. december 22-től 2012. január 2-ig tart (a szünet előtti utolsó tanítási nap 2011. december 21. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2012. január 3. (kedd).)
– a tavaszi szünet 2012. április 5-től április 9-ig tart (a szünet előtti utolsó tanítási nap április 4. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap április 10. (kedd).)

További részletek a Magyar Közlöny 60. számában, a 13.621 oldaltól – letölthető itt!

2 hozzászólás

 1. Vértesné Iván Margit /

  Annyi lenne a hozzá szólásom, hogy az előző tanévben is az őszi szünet hosszabb volt, mint a tavaszi pedig tavasszal már a gyerekek fáradtak és szükségük lenne a feltöltődésre. Ellenben ősszel, 2 hónappal nyári szünet után teljes hetet kapnak, mivel benne van két hétvége, így
  10 nap a tavaszi szünet. Tavasszal pedig egy pénteki nap és egy hétfő közte a hétvégével. Ha annak az embernek, aki ezt a rendeletet hozza és van gyereke annak tisztában, kellene ezzel lennie. El kellene gondolkodni, hogy a tavaszi szünet legyen a hosszabb és az őszi a kevesebb.
  Köszönöm, hogy hozzá szólhattam.
  Üdvözlettel Vértesné

 2. Jónás Tamásné /

  Egyet értek az előttem szólóval. Amikor bevezették az őszi szünetet 1-2 nap volt mindössze, nov. 1-e mellett. Mostanra – ahogy az előttem szóló is írta – 10 napra dagadt. Csak megemlítem, hogy a katolikus liturgia szerint “Mindenszentek” és a “Halottak napja” nem PARANCSOLT ÜNNEP, vagyis nem kötelező templomba menni, így a nov.-1-i munkaszüneti nap sem indokolt. Aki ezt kitalálta nincs tisztában az egyházi ünnepekkel. A temetőbe menést is, akinek esze van és ideje, sokkal előbb elintézi. Az “őszi szünet” csak arra “jó”, hogy kizökkentse a gyerekeket az éppen már kialakult lendületükből. Az elmúlt tanévben is egy hosszú hétvége után ( okt. 23-a miatt)még 5 napot tettek oda, holott azt az 5 napot ha elosztják a téli és a tavaszi szünethez, akkor azok a szünetek, amik már kellenek és fontosak lennének egy regenerálódáshoz, normális hosszúságúak lennének.Jó lenne az őszi szünet eltörlése úgy, hogy azokkal a napokkal a téli és a tavaszi szünetet hosszabbíták meg! Az is jó lenne, hogy amikor megállapítják a “Tanév rendjét” elővennének egy naptárt és megnéznék, hogy fontosabb időpontok, mint pl: az első vagy az utolsó tanítási nap milyen napra esik. Mondom mindezt azért, mert szintén az elmúlt tanévben az utolsó tanítási nap, azaz jún. 15-e szerdára esett úgy, hogy előtte hétfőn, “Pünkösd hétfő” volt. Az elmúlt húsz évben nem igazán volt olyan év, amikor valami hasonló anomália ne történt volna. Szerintem ahhoz kéne igazítani, hogy hétfő és péntek mikét játszik szerepet. Abból sincs semmi baj, ha a tanév ilyen okból nem 185, hanem csak esetleg 183 vagy 182, vagy 181 nap. A gyerekek tudása már azon az utolsó pár napon nem múlik.

  Összegezve: Naptár, és ésszerűség, + az őszi szünetre nincs szükség.
  Üdvözlettel: Jónásné

Szólj hozzá!