Év eleji szemezgető

Év eleji szemezgető

2013. jan. 13.

Szemezgető című rovatunkban az oktatás háza táján zajló eseményekről szeretnénk időről időre ízelítőt adni. Most az új év első terméseiből válogattunk.

Megjelentek a kerettantervek, sok feladat vár az iskolákra

December végén  a Magyar Közlönyben közzétették a kerettantervek kiadásáról és jóváhagyásáról szóló Emmi-rendeletet, valamint az elfogadott kerettanterveket, amelyek alapján az általános és középiskoláknak felül kell vizsgálniuk helyi tantervüket.

A hír folytatása az eduline.hu oldalon olvasható! A kerettantervek pedig ITT ÉRHETŐK EL!

Országos tanulmányi versenyek

A közeljövőben felpörögnek az országos tanulmányi versenyek – több verseny iskolai/megyei fordulójára kerül sor az elkövetkező hetekben. További információért KATT IDE!

Igazgyöngy: Megmaradunk!

“A múlt héten megérkezett szeptemberre visszamenőleg a miniszter úr által ígért támogatás, hétfőn az eddig kapott normatíva januári összege,  ma pedig már a kiegészítés is. Megnyugtató jelzés mindez arra, hogy a tanév végig változatlan feltételekkel a rendszer részei maradhatunk. Sikertörténet? Döntéshozói jó szándék? Ezek mindenképpen pozitívak. Állami feladattal az államon belül maradhatunk, legalábbis ami az oktatást illeti.” A cikk folytatása ITT OLVASHATÓ!

Új tehetséggondozó pályázatok

A 2011-2012. évi Nemzeti Tehetség Program által kiírt pályázatok keretében az elmúlt időszakban összességében 2,4 milliárd forintnyi támogatás érhető el a hazai és a határon túli tehetséges fiatalok, illetve mentoraik számára, valamint tehetségsegítő tanácsok és rendezvények támogatására. További részletek ITT OLVASHATÓK!

Sikertörténet az iskolák állami átvétele

“Az oktatási államtitkár sikertörténetnek tartja a közoktatási intézmények állami átvételét. Az iskolaigazgatók káosznak.” A cikk folytatása ITT ÉRHETŐ EL!

Oktatási kerekasztalt hozna létre a HAT

Nemzeti oktatási kerekasztal létrehozását kezdeményezi a Hálózat a Tanszabadságért (HAT) a szakmai döntések előkészítése érdekében – közölte a szervezet az MTI-vel. A cikk folytatása ITT!

Egy csésze finom tea mellett jó “szemezgetést” kíván a TINTA!

 

Szólj hozzá!