Pályázatok szünidőre hangolva

Pályázatok szünidőre hangolva

2013. jún. 9.

A közelmúltban újabb pályázatok jelentek meg a hazai köznevelési intézmények számára – tanév végi illetve nyári beadással.

TÁMOP-3.3.14: A és B komponens – Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása

Minden bizonnyal ezek a pályázatok lesznek a 2007-2013-as EU-s tervezési/támogatási időszak utolsó lehetőségei az intézmények számára! Mivel az elmúlt időszak eléggé csöndes volt a pályázati fronton, ezért ezek a pályázati kiírások nagy érdeklődésre tarthatnak számot.

A konstrukció célja olyan projektek megvalósításának támogatása, amelyek az országhatáron belüli („A” komponens), valamint határon túli és nemzetközi (Európai Unión belüli) testvériskolai kapcsolatok („B” komponens) kialakításával, közös programok megvalósításán keresztül hozzájárulnak a gyermekek kompetenciájának (szociális, életviteli, kommunikáció, stb.) fejlesztéséhez, ismeretanyaguk bővítéséhez.

A legfontosabb tudnivalók:

Keretösszeg: A pályázat meghirdetésekor rendelkezésre álló keretösszeg a konvergencia régiókban az „A” komponens esetében 3 070 950 000 forint, a „B” komponens esetében 1 375 050 000 forint. A „B” komponens önállóan nem pályázható. A konstrukció keretében ERFA típusú tevékenységek finanszírozására nincs lehetőség.

A támogatott pályázatok várható száma: az „A” komponens esetében: 200 – 300; a „B” komponens esetében: 80- 130

Ki pályázhat: az intézmény fenntartója adja be a pályázatot a következő intézményekre vonatkozóan: általános iskola; szakiskola; gimnázium, szakközépiskola; alapfokú művészeti iskola, egységes iskola vagy összetett iskola; közös igazgatású közoktatási intézmény

Fontos szabályok:

 • Pályázatot kizárólag a konvergencia régiókban megvalósuló programra lehet benyújtani!!!
 • Egy fenntartó valamennyi intézménye tekintetében benyújthat pályázatot, de egy intézmény egy komponensen belül csak egy pályázatban szerepelhet.
 • Egy intézmény a kiírás keretében legfeljebb egy A és legfeljebb egy B komponensre nyújthat be pályázatot.
 • Az “A” komponensben konzorciumot kell létrehozni: a konzorciumban/együttműködésben résztvevő nevelési-oktatási intézményekben a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók aránya a 2012. évi októberi statisztikai adatok alapján eltérő kell, hogy legyen. Az arány abban az esetben tekinthető eltérőnek, amennyiben a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók intézményi aránya a két intézmény között meghaladja a 20%-ot.
 • A „B” komponens önállóan nem pályázható. A „B” komponenst csak akkor valósíthatja meg a pályázó, ha az „A”-ra is benyújtotta a pályázatát, támogatást nyert és „A” komponensre vonatkozó érvényes támogatói okirattal rendelkezik. A „B” komponens esetében jelen pályázati felhívásra kizárólag azon köznevelési intézmények nyújthatnak be pályázatot, ahol a nevelési-oktatási intézményben a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók aránya a 2012. évi októberi statisztikai adatok alapján meghaladja a 15%-ot.

Futamidő: 12-16 hónap (a projektet legkésőbb 2014. február 1-ig meg kell kezdeni, és 2015. június 30-ig meg kell valósítani)

Az elnyerhető támogatás összege: az „A” és a „B” komponens esetében egyaránt legalább 10.000.000 Ft, de legfeljebb 17.000.000 Ft lehet (a támogatás mértéke 100%, önrészre nincs szükség)

A pályázatok benyújtása:

 • „A” komponens esetében 2013. július 8-tól 2013. augusztus 8-ig
 • a „B” komponens esetében 2013. augusztus 8-tól 2013. szeptember 8-ig lehetséges.

A pályázatok benyújtása és elbírálása folyamatosan történik!

További információ és dokumentáció az NFÜ honlapján található!

Muppet show

Hazai tehetséggondozó pályázatok – 800 milliós kerettel

 

Néhány gondolat a pályázatokhoz:

 • Megítélésünk szerint ez a pályázati konstrukció kísértetiesen hasonlít az egykori Mobilitás ifjúsági pályázatokhoz – viszonylag kis keret 1-1 kiíráshoz (20-80 millió), általában alacsony nyertes szám, viszonylag alacsony támogatási összeg (a legnagyobb a 2,5 milliós plafon)
 • A pályázók lehetnek köznevelési intézmények (óvodától sok esetben egyetemig) + tehetségsegítő tanácsok (!), illetve fontos megemlíteni, hogy előnyben részesülnek azok, akik már regisztrált tehetségpontok
 • Úgy látjuk, hogy több pályázati kategória is gyakorlatilag megegyezik a TÁMOP 343-ban megpályázható tevékenységekkel, viszont itt szakmai-tartalmi indoklás, és viszonylag sok melléklet/csatolmány is szükséges
 • A beadási határidő valamennyi pályázat esetében 2013. június 24.
 • A támogatási időszak a pályázó által a pályázatban megjelölt, 2013. április 6. és 2013. szeptember 30. közé eső időszak.
 • A pályázatokról szóló összefoglaló táblázat ITT LETÖLTHETŐ, további információ ITT TALÁLHATÓ!

 

Ajánlatkérés

Név *

E-mail cím *

Ajánlatkérés tárgya

Üzenet

Ellenőrzés