Érdekességek

Érdekességek

2013. nov. 24.

Friss olvasnivalót kínálunk a hűvösebb napokra is az oktatás háza táján zajló eseményekről. Legfrissebb híreinkhez jó “szemezgetést” kíván a TINTA!

Kutyák

Egyre több helyről halljuk, hogy a kutyák komoly asszisztensei az oktatási folyamatnak. Eyy jó példa itt: http://pozitivnap.hu/hirek/magyar-vizsla-motivalja-a-gyerekeket-tanulasra.

Jövő szerdán tárgyalja a felsőoktatási stratégiát a kormány

Jövő szerdán tárgyalja a felsőoktatási stratégiát a kormány – mondta Klinghammer István egy más témában tartott sajtótájékoztatón vasárnap Budapesten. A felsőoktatási államtitkár kérdésre kiemelte: amit a kereskedelmi és az iparkamara kért, az benne van a stratégiában. Jelezte: elkészítették a kapcsolódó szükséges törvénymódosításokat és a felsőoktatási finanszírozásról szóló kormányrendelet-tervezetet is.  Folytatás ITT!

A hajdú-bihari felsős diákok kétharmada nem kér a kötelező napköziből

Az idei tanévtől az általános iskolásoknak délután 4-ig kötelezően az iskolában kell maradniuk. Amennyiben mégis elhagyják a suli területét, igazolatlan hiányzás miatt vonhatják őket felelősségre. A törvény szerint a szülő kérésére az iskola igazgatója felmentheti a gyermeket a délutáni iskolai tartózkodás alól. A szülőnek ezt indokolnia sem kell. A felmentést lehet kérni egyes napokra, de akár egész hétre is. További részletek ITT!

Add ide a portfóliódat, megmondom ki vagy

A tanároknak portfóliót kell összeállítaniuk, hogy bizonyítsák, elég színvonalas-e a munkájuk. Az újabb kényszert azonban erős ellenszenvvel fogadják sokan, több ponton kifejezetten aggályosnak tartják. Az Emmi cáfol és megnyugtat: „nem kell rettegniük a tanároknak, mert ez ronthatja a teljesítményüket”. A cikk folytatása ITT érhető el!

“Nincs se tartalom, se forrás az egész napos iskola mögött”

Pokorni Zoltán szerint az államosítás egy eszköz, amit ő maga is kritikusan szemlél, de az nem azonos a fekete ördöggel. Ezt az Országgyűlés oktatási és tudományos bizottságának fideszes elnöke a Van másik iskola – iskolaválasztó rendezvényen mondta. Folytatás ITT!

„Itt hamarosan Nemzeti Pedagógus Kar nyílik″

„Itt hamarosan Nemzeti Pedagógus Kar nyílik″ feliratú matricákkal tiltakozik a Nemzeti Pedagógus Kar létrejötte ellen a Hívatlanul Hálózat. „Nincs szükség pedagóguskarra, mert vannak már szakmai szervezeteink, szakszervezeteink” – írják felhívásukban. További részletek ITT!

Középiskolai felvételik

Hamarosan kezdődik a középiskolai beiskolázási időszak – a legfontosabb tudnivalókat ITT találjátok a középiskolai felvételiről, míg a a középiskolai írásbeli felvételiről ITT tudhattok meg többet! Az Oktatási Hivatal honlapján nyilvánosságra hozták a központi írásbeli felvételi vizsgát szervező középiskolák listáját, melyet ITT tekinthettek meg!

Szólj hozzá!